Az ELISÉ Felt Couture különlegessége

Tradicionális technika keveredik a minimalizmussal, a modernséggel és szofisztikált lezser eleganciával

Hiszem, hogy a kézzel készült darabok békét sugároznak, örömet szereznek a mindennapokban. Lelkük, történetük van, mely készítésük során születik. A magas minőség mellett keresem a tökéletlenségben rejlő szépséget, ami a kézzel készült darabok sajátja és épp ez teszi őket varázslatossá, ahogy bennünket embereket is különlegessé.

Filozófia

A Szabó Erzsó által Budapesten alapított ELISÉ felt couture célja az értékmentés, átemelni a hagyományos kézművesség időtlenségét a modern nő mindennapjaiba. Minden darab kézzel simogatva és nagy odafigyeléssel készül ezért egyediek és megismételhetetlenek. A nemezelésnek köszönhetően a textil létrejöttével egy időben születik maga a forma is. Ez a textilszobrászat. Szabás és varrás nélkül, pusztán a gyapjú szappanos, vizes simogatásával jön létre az anyag és a különböző ruhák szabása, formája és díszítése is. 8000 éves kézműves technikával készülő ruhák, minimalista vonalvezetéssel, couture részletekkel. 

Emberek

Minden darab Magyarországon készül, elsősorban a tervező, Szabó Erzsó keze által, a solymári, műhely-galériában. Együttműködéseink során kiemelt szempont, hogy helyi alkotókkal, és szolgáltatókkal dolgozzunk együtt.

A tervezőről

Fenntarthatóság

Számomra alapvető fontosságú a környezetterhelés minimalizálása, ezért kizárólag természetes, könnyen lebomló anyagokat, vagy újrahasznosított textileket használok. Az alkotás során nincs lehulló, felesleges anyag, ami azt jelenti, hogy egy-egy ruha, táska előállítása során nem termelődik ruhaipari hulladék köszönhetően a gondos tervezési folyamatnak és a nemezelés sajátos technikájának. 

Technika és alapanyagok

Az Elisé öltözékek célja az
értékmentés, átemelni a hagyományt, a modern világba a környezetterhelésének
minimalizálásával.

  • Természet

  • Művészet

  • Anyagok